ελληνικη γλωσσα (εκθεση)

έκθεση   έκφραση
Φροντιστηριακά τμήματα – διαδικτυακά τμήματα –ιδιαίτερα μαθήματα

από το 1988

Τμήματα ομογενών όλο τον χρόνο ακόμα και…διαδικτυακά
Η εγκυρότερη ομάδα φιλολόγων στο πλευρό του μαθητή εδώ

 Από το 2008: Διδασκαλία Φιλολογικών Μαθημάτων εξ αποστάσεως (το πρώτο e – learning φιλολογικών μαθημάτων  εντός και εκτός Ελλάδας με βιντεοσυνδιάσκεψη, Web Conferencing)

Υπεύθυνος Μαθήματος:  Γιώργος Δαμιανός (βιογραφικό εδώ)

κάντε κλικ πάνω  στις φωτογραφίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

έκθεση για τις πανελλήνιες ομογενών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

έκθεση για μαθητές ελληνικών σχολείων εξωτερικού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ελληνικά για ξένους


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

διόρθωση διαγωνίσματων  έκθεσης εξ αποστάσεως

επιτυχόντες 2010 – 2015

κλικ εδώ

ομογενων_small

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

βιβλία


 

Η διδασκαλία των Κλασικών Γραμμάτων (Έκθεση – Λογοτεχνία – Αρχαία Ελληνικά-Ιστορία – Λατινικά) προσανατολίζεται, ολοένα και πιο συστηματικά, στις γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να παραβλέψει αυτή τη διάσταση. Θα ήταν, όμως, ατόπημα, αν την θεωρούσαμε ως τον αποκλειστικό σκοπό της διδασκαλίας αυτών των μαθημάτων.

Έχοντας στο πλευρό μου μια επίλεκτη ομάδα φιλολόγων, διδάσκω  τα φιλολογικά μαθήματα, για να βοηθήσω το μαθητή να επιτύχει στις πανελλήνιες εξετάσεις (οι επιτυχίες των μαθητών μας επιβεβαιώνουν ότι η βοήθεια αυτή βρίσκει ανταπόκριση). Ταυτόχρονα, όμως, φιλοδοξώ να βοηθήσω το μαθητή:

  • να αποκτήσει συνείδηση της εθνικής μας γλώσσας,
  • να νοιώσει τις δυνατότητες των λέξεων και της γλώσσας μας,
  • να οργανώσει και να μετασχηματίσει το λόγο του,
  • να αισθανθεί τη δημιουργικότητα και τον πλούτο των γλωσσικών ποικιλιών,

ίσως, γιατί προσπαθώ να εξιλεωθώ από τις κατηγορίες που μας προσάπτει, δικαιολογημένα, ο Ελύτης «…(η ελληνική) είναι μία γλώσσα με πολύ αυστηρή γραμματική, που την έφκιασε μόνος του ο λαός, από την εποχή που δεν πήγαινε ακόμα σχολείο. Και την τήρησε με θρησκευτική προσήλωση κι αντοχή αξιοθαύμαστη, μέσα στις πιο δυσμενείς εκατονταετίες. Ώσπου ήρθαμε εμείς, με τα διπλώματα και τους νόμους να τον βοηθήσουμε. Και σχεδόν τον αφανίσαμε. Από το ένα μέρος του φάγαμε τα κατάλοιπα της γραφής του και από το άλλο του ροκανίσαμε την ίδια του την υπόσταση, τον κοινωνικοποιήσαμε τον μεταβάλαμε σε ένα ακόμα μικροαστό, που μας κοιτάζει απορημένος από κάποιο παραθυράκι κάποιας πολυκατοικίας του Αιγάλεω…»

Μέχρι το τέλος της σταδιοδρομίας μου θα αναρωτιέμαι αν κατάφερα να μεταφέρω κάτι από το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας στους μαθητές μου και τους αναγνώστες μου…

Γιώργος Σωτ. Δαμιανός

φιλόλογος – συγγραφέας

Αδιάλειπτη συγγραφική παρουσία του Γ. Δαμιανού στα εκπαιδευτικά / σχολικά βοηθήματα από το 1992 μέχρι σήμερα. 
 Πάνω από 130.000 μαθητές (σύμφωνα με τα αντίτυπα των βιβλίων που πουλήθηκαν) προετοιμάστηκαν για τις σχολικές εξετάσεις με τα βιβλία μας. 
 Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την επικράτεια συνεχίζουν τη μεθοδολογία μας. 
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αναγνώστες για την άμεση ή έμμεση συνεργασία.

εξωφ ιστ αγ εξωφ ιστορ2 εξωφ πρωταγ εξωφ λατινικαjpg εξωφ εννοιες εξωφ αρχαια 2 εξωφ πολιτικαjpg εξωφ. πολιτεια εξωφ πολιτεια εξωφ αρχαια θεματογραφια εξωφ εκθεση εξωφ εννοιες εξωφ θεματ κυκλοι εξωφ ιστορια biblio8.jpg biblio4.jpg biblio10.jpg biblio5.jpg biblio6.jpg εξωφ θεματα εξωφ λατ 2 εξωφ. ιστορια βbiblio7.jpgεξωφ λατκομικ-24γραμματαλατινικα 2 δαμιανος

 

βιβλια δαμιανος ιστορια β εξ δαμιανοςΦροντιστηρια 15

 


φροντιστήριο ομογενών και ελλήνων του εξωτερικού